Allmänna villkor

Allmänna villkor
Allmänna villkor prenumerationsförmedling

1. Allmänt.

1.1 Vi tillämpar i första hand de villkor som är tillämpliga i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt i Konsumentköplagen.

1.2 För det fall du vill ändra din prenumerationsadress ska du vända dig till förlaget för tidningens kundtjänst.

1.3 Prenumerationer som förmedlas via Tidningsbutiken är tillsvidare om inte annat anges. Vid uppsägning av en prenumeration som är köpt via Tidningsbutiken gäller förlagets regler och villkor. Dessa kan variera. Om du vill ha information om när en tillsvidare prenumeration behöver sägas upp för att du inte ska behöva debiteras av förlaget en gång till, vänligen kontakta förlaget kundtjänst.

1.4 Minderåriga, under 18 år, äger inte rätt att beställa prenumerationer på Tidningsbutiken utan målsmans medgivande.

2. Betalning

2.1 Betalning mot faktura. Vid beställning av tidningsprenumeration med betalsätt faktura så fakturerar förlaget er som kund och betalning sker direkt till förlaget som ger ut tidningen. Faktura skickas ut och betalas i samband med uppstart av prenumerationen.

2.2 Betalning med kort. Väljer du en prenumeration som betalas mot bankkort/betalkort så tillkommer det ingen extra betalavgift. Vi accepterar för närvarande enbart VISA, VISA Electron, MasterCard och Maestro.
När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning. All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS).

2.3 Ångerrätt för tidningsprenumerationer köpta på nätet är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererades.
Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till [email protected] dock senast 14 dagar efter du mottagit det första tidningsexemplaret. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.
Tecknar du en digital prenumeration via Tidningskungen.se gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.
Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av utländska tidningsprenumerationer är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen
inte återbetalar beställda prenumerationer.

2.4 Alla eventuella oklarheter avseende betalning eller påminnelse av fakturor hanteras av förlaget/tidningen. Du skall således vända dig till förlaget med sådana frågor, kontaktuppgifter återfinns i din orderbekräftelse alternativt på www.tidningsbutiken.se/kundtjanst

3. Om något blir fel

3.1 Om du fått en annan tidning än den beställda skall du kontakta Tidningsbutikens kundtjänst.

3.2 Om den beställda tidningen inte levereras enligt beställningsbekräftelsen ska du i första hand vända dig till förlaget för aktuell tidning.

3.3 Om tidningen är skadad vid mottagande skall du kontakta förlaget för tidningen.

3.4 Om utlovad premie saknas vid leverans av tidningen skall du kontakta tidningens förlag.

4. Friskrivning

4.1 Tidningsbutiken ansvarar inte för utebliven leverans av tidning till prenumerant vid förlags- eller tidnings konkurs under pågående prenumeration.

4.2 Tidningsbutiken ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag under pågående prenumeration.

5. Säkerhet och sekretess Personuppgifter

5.1 Vid beställning hos Tidningsbutiken uppger du ditt namn och din adress. När du beställer en prenumeration hos oss godkänner du också att dina uppgifter används i vår verksamhet för att fullgöra våra åtaganden mot dig.

Tidningsbutiken kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till annan part än det förlag i vilket du lagt din beställning. Vi erbjuder automatiskt dig vårt nyhetsbrev via e-post. Nyhetsbrevet kan enkelt avbokas via länk på aktuellt nyhetsbrev eller via vår kundtjänst. Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om sådan information är felaktig, irrelevant eller ofullständig kan du begära att informationen ändras eller tas bort. För att läsa mer om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen klicka här: www.tidningsbutiken.se/dataskyddspolicy


2170E110-9FED-403D-924C-8EFD6AF61168